Friptura de porc

Ingrediente: ceafa de porc (eu am avut cotlet fara os), condimente (sare, piper, praf de usturoi, boia, 4 linguri de ulei, 2 linguri de vin alb, usturoi

Mod de preparare: se spala bine carnea, se condimenteaza si se pune la fript intr-o cratita cu 2 linguri de ulei, se intoarce pe toate partile pana prinde o crusta. Se scoate, se cresteaza (dar atentie nu pana jos) si se impaneaza cu usturoi. Se aseaza intr-o forma de yena unsa cu ulei si de jur impreajur se aseaza cartofi condimentati.

Se stropeste friptura si cartofii cu putin ulei, se acopara vasul cu folie de aluminiu (daca nu are capac) si se tine la temperatura medie cca 40 min in cuptorul preancalzit. Intre timp se mai intoarce carnea ca sa fie patrunsa pe toate partile. Se scoate folia, se stropeste cu putin vin si se tine la cuptor inca 10 min.

Se serveste cu cartofi si o salata de vara.

7 comentarii la „Friptura de porc”

  1. Yummmiii! Ce bine arata.
    Din pacate nu intra in categoria mancarurilor pentru bebe :(. Mai avem de asteptat putin.

    Eu la toate fripturile mai pun 2 condimente de care m-am indragostit in Franta: cimbru si rozmarin. Ar fi ideal sa fie verzi. Eu am in ghivezi, amandoua sunt foarte rezistente.

    1. Lasa ca o sa creasca bebe si atunci te vad eu cum cauti retete sofisticate……!!!!
      Eu cimbru pun la sarmale si muraturi, drept ca uscat. O sa caut in market sa cumpar la ghiveci daca spui ca nu este pretentios.
      Am numai patrunjel si ala cam anemic :(
      O noapte linistita si „somnic” usor lui bb.

  2. Amandoua sunt tufisuri micute, vad ca la mine au rezistat afara si au fost -9 grade.

    Bebe a adorimit acum, ne retragem si noi.

    Imi place tare mult siteul, retetele sunt super si foarte bine documentate. Pentru mine este chiar o sursa de inspiratie.

  3. de ce gasesc astfel de posturi doar cand sunt la servici si imi este foame? Raspuns: ca sa ma chinui singur.
    Arata super bine si banuiesc ca nici la gust nu e mai prejos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *