Papanasi fierti

Ingrediente: 1/2 kg branza dulce de vaca, 4 oua, 4 linguri de gris, sare, pesmet pentru prajit, zahar tos.

Mod de preparare: se amesteca 4 galbenusuri cu 1/2 kg branza dulce de vaca si 4 linguri de gris si putina sare. Daca ouale sunt mari se mai poate adauga putin pesmet. Se lasa compozitia sa se odihneasca, timp in care se pune apa sa fiarba. Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Se fac galuste in mana tapetata cu faina si se pun la fiert. Cand se ridica la suprafata apei se da focul mai incet si dupa ce sunt fierte se pun in pesmet prajit. Se servesc cu zahar tos.

8 comentarii la „Papanasi fierti”

  1. Delicios…voi incerca si eu. Multumesc

    Comentariu prin loreley64 | septembrie 28, 2010 | Editare

    Pesmetul se poate amesteca bine cu cateva linguri de zahar si ceva unt, intr-o tava sau cratita pe aragaz, cu focul mic-mediu – capata o aroma deosebita.

    Comentariu prin Flyingroo | septembrie 28, 2010 | Editare

  2. Reteta de papanasi este identica cu cea pe care o fac si eu,pastrata tot de la mama.Sigur mamele noastre au avut ceva in comun:gospodine speciale si minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *