Catite americane

Am citit despre aceste clatite pe diferite bloguri, asa ca m-am oprit aici si am preluat reteta. Multumesc.

Ingrediente: 250 gr faina alba, 240 ml lapte, 3 oua, 3 linguri ulei, 3 linguri rase zahar, 1 lingurita rasa sare, 3 plicuri zahar vanilat, 1/2 plic de praf de copt, 1/2  lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet.

Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga laptele si uleiul, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul stins in otet, pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.

Pentru copt se foloseste o tigaie antiaderenta pe care eu am uns-o cu ulei (cu o pensula) la fiecare portie de clatite. Cu un polonic mic se pune compozitie in tigaia incinsa pe foc iute. Eu le-am facut cam mici, data viitoare incerc alta marime. Se prajesc 15- 20 de secunde pe fiecare parte.

Au iesit destul de multe.

Sotul meu le-a servit cu gem de zmeura productie proprie, se pare ca au fost bune ramanand numai cateva pentru o sedinta foto

Sigur voi mai face, sunt bune, usor de preparat, nu necesita multe si sofisticate ingrediente.

14 comentarii la „Catite americane”

  1. o super pancakes;) la noi sint cam la 2 saptamini la rind…mereu duminica …facem mic dejun american…noi le servim cu sirop de ahorn…super!!

  2. o Ahorn…e in romana artar;) cel cu frunza de pe steagul Canadei;))nu stiu daca in tara este dar eu il iau de la Real o sticluta de 250ml la vreo 4-5 euro.

  3. Hm, delicioase. Si noua ne plac la nebunie aceste clatite. Foarte faine ti-au iesit. Cred ca nici nu trebuie mai mari. Nici eu nu le fac mari.

  4. Am facut saptamana asta reteta, au iesit delicioase spre incantarea familiei. Multumesc foarte mult! Deja am dat si mai departe reteta.

  5. Sunt foarte bune!!!! Am mancat o data cand a plecat tati in Paris au fost minunate!! Acuma mama face!!! sper sa-mi placa!! Sa ai mult succes in viata!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *