Turta dulce Miha

Ingrediente: 3 cani faina, 100 g zahar, 4 linguri miere, 2 oua, 1 galbenus, 100 g unt, 1 praf de copt, 1 lingura scortisoara

Mod de preparare: Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie. Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios. Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari foarte mult.

Intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca. Se decoreaza dupa preferinta. Produsul finit.

Pofta buna si Craciun Fericit!

Multumesc Miha

6 comentarii la „Turta dulce Miha”

  1. Acum le-am facut si eu…Le-am decorat cu zahar caramelizat si perlute comestibile, apoi le-am ”nins”. Sotul meu s-a trezit din somn sa le deguste si desi era ametit de somn, parea satisfacut de rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *