Cheesecake cu cocos

Ingrediente blat de biscuiți (forma de 18 cm): 250 g biscuiți digestivi, 150 g unt topit,, 2 linguri nucă de cocos deshidratată, 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă: 400 g lapte, 200 g brânză de vaci, 3 linguri cocos deshidratat, 1 lingură miere, 20 g gelatină în foi, 3 plicuri zahăr vanilat, 300 ml smântână pentru frișcă, esență de vanilie

Mod de preparare blat: Se mixează biscuiții, se amestecă cu untul topit, nuca de cocos și zahărul vanilat. Se pune amestecul într-o tavă de tort, se presează cu un pahar și se dă la frigider.

Mod de preparare cremă: Se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină pentru 10 minute. Se încălzește laptele pe foc mic. Se stinge focul, se adaugă gelatina bine stoarsă și se amestecă bine astfel încât gelatina să se topească complet. Se lasă laptele să se răcească. Se mixează brânza de vaci (eu am folosit de la Lidl) cu mierea, nuca de cocos, zahărul vanilat și vanilia. În alt bol se mixează frișca până prinde consistență, nu țeapănă.

Se amestecă mixul de lapte rece și gelatină cu cel de brânză iar cu o spatulă se integrează ușor și frișcă bătută.

Se scoate tava cu blatul de la frigider, se toarnă crema și se reintroduce la frigider pentru 3-4 ore până se prinde crema.

Pentru decorare se folosesc fructe de pădure, cireșe, vișine sau orice fruct avem la îndemână. Eu am folosit un cocktail de fructe și un plic de Tort-Gelee.

La servire se scoate tava din frigider, se trece un cuțit cu lamă lată pe marginea formei, se desprinde cercul și se așează cheesecake-ul pe tavă.

Se taie felii cu un cuțit bine ascuțit și se servește. Indiferent ce folosim pentru decor acest cheesecake este răcoros, numai bun pentru o zi călduroasă de vară.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *