Chec aperitiv cu piept de pui afumat

Ingrediente: 150 g piept de pui afumat de la Lidl, 100 g telemea, 1/2 ardei gras roșu, 2 fire ceapa verde, 3-4 ouă în funcție de mărime, 3 linguri făină, 1/2 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, sare, piper, 50 g cașcaval.

Mod de preparare: Pieptul de pui și ardeiul gras se taie cubulețe, telemeaua se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rondele și se pun într-un castron.

Se bat ouăle cu uleiul, cu sare și piper după gust și se toarnă peste ingredientele de mai sus. Se amestecă ușor cu spatula.

Făina amestecată cu praful de copt se adaugă amestecului.

Se toarnă compoziția în forma de chec și deasupra se presară cașcaval ras.

Checul aperitiv se coace la temperatură medie în cuptorul încălzit pentru 30-35 minute.

Dacă se prăjește deasupra dar nu este copt (după testul cu scobitoarea) se pune o bucată de hârtie de copt peste și se coace în continuare. Când este copt se scote pe un grătar să se răcească după care se poate tăia felii.

Un aperitiv sau mic dejun foarte aspectuos și gustos. Merge cu o cană de lapte sau de ce nu cu un pahar de bere :)

Rețeta este din Caietul cu rețete al Violetei căreia-i mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.