Cornulețe cu magiun/rahat

Ingrediente: 375 g făină, 200 ml lapte, 50 ml ulei, 2 gălbenușe, 1,5 linguri zahăr, 13 g drojdie proaspătă, 1/2 linguriță sare, magiun de prune/rahat

Mod de preparare: Prima dată se face maiaua. Într-un bol se pune laptele călduț, zahărul, drojdia și 3 linguri de făină. Se mestecă ingredientele până se omogenizează și în cca 10 minute drojdia este activată.  Când drojdia este activată se adaugă gălbenușele, uleiul, făina și sarea. Se amestecă cu o lingură iar când nu se mai poate se scoate aluatul pe planșeta dată cu făină și se frământă cu mâna. Se obține un aluat maleabil precum plastilina. Se așează aluatul într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie și prosop și se lasă cca 1 oră să crească.

Când și-a dublat volumul se scoate aluatul pe planșetă, se scoate aerul din el și se împarte în două bucăți care se întind separat.

Fiecare se taie în 12 triunghiuri  sau cât se mari se doresc cornulețele. Pe latura mare se pune umplutură (în cazul meu magiun de prune amestecat cu nucă măcinată și puțin rom) și se rulează spre vârf.

Se pun cornulețele în tavă, se acoperă cu prosop și se mai lasă 10 minute la crescut. După se ung cu ou bătut pentru o culoare arămie la copt.

Se coc cam 20 minute sau până sunt frumos rumenite, în cuptorul încălzit la temperatură medie.

Un aluat foarte bun, se lucrează ușor și cornulețele se pot umple cu orice, inclusiv cu ceva sărat.

Rețeta o am de pe saitul Vrăjitoarea Sabrina. Acolo puteți urmări și un video foarte explicit, cantitățile sunt duble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.