ghiocel07 on 21 January 2020 - 434 views

Ingrediente: 1/2 kg aripioare, sare, piper, usturoi granulat, boia iute/dulce, făină, 2 ouă, fulgi de porumb, 1 lingură ulei

Mod de preparare: Aripioarele se spală bine, se curăță de resturi și se secționează. Se pune la fiert o oală cu aproximativ 1 l de apă în care se adaugă o linguriță sare. Când apa fierbe se adaugă aripioarele și se lasă la fiert cam 10 minute. Se scot într-o strecurătoare și se lasă să se răcească puțin. Între timp se încălzește cuptorul la foc mediu. Aripioarele se stropesc cu o lingură de ulei și se condimentează bine cu sare, piper, usturoi granulat și boia iute/dulce.

Se pregătesc 3 castronele cu: făină, ou bătut și fulgi de porumb zdrobiți.

Se trec aripioarele prin făină, ou bătut și apoi prin fulgii de porumb și se așează în tava acoperită  cu hârtie de copt.

Se bagă tava la cuptor cam 30 de minute, dar cel mai bine se face proba cu o furculița, dacă intră ușor în carne sunt gata.

Se scot într-un castron și se servesc cartofi și bineînțeles cu sos de usturoi.

Mulțumesc Amalia pentru rețetă, aripioarele sunt minunate și m-ai scutit de prăjeală.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.