Turta dulce „Simona”

Ingrediente: 100 g unt, 200 g miere, 1 ou, 2 linguri zahăr brun, 1 linguriță condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, anason, coriandru, nucșoară, cuișoare), 1 linguriță bicarbonat, 380-400 g făină.

Mod de preparare: Se topește untul după care se lasă la temperatura camerei să se răcească. Se adaugă zahărul brun și oul și se mixează bine. Se amestecă făina cu condimentele pentru turtă dulce și bicarbonatul. Se cerne peste amestecul lichid puțin câte puțin amestecând cu spatula după care se frământă cu mâna. Când aluatul este format se pune în folie alimentară și se ține la frigider cel mai bine până a doua zi.

Se scoate aluat de la frigider, se lasă cam o jumătate de oră să se poată întinde. Se pune făină pe planșetă și se trece la întins aluatul într-o foaie de 5-8 milimetri. Se decupează cu forme de biscuiți, se așează pe tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la foc mediu cam 7 minute.

Atenție se coc foarte repede, din când în când este bine să ne uităm în cuptor. Aceste mici fursecuri pot fi un dulce cadou de Moș Crăciun ambalate într-un borcan sau

cutie metalică, unde se păstrează și mai bine.

Rețeta am primit-o de la Simona care o are pe FB. Mulțumesc Simina și celor de la care ai preluat-o.

Crăciun Fericit tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *