Brioșe/chec „7 pahare”

Ingrediente: 3 ouă, 2 pahare zahăr, 1 pahar ulei, 3 pahare făină, 1 pachețel praf de copt, 1 pahar iaurt (150 grame), fructe confiate, stafide, esență de vanilie, esență de rom, ciocolată

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până acesta se topește și compoziția crește în volum. Se adaugă uleiul mixându-se în continuare, se adaugă făina amestecată cu praful de copt alternând cu iaurtul. În tot acest timp se mixează la viteză mică. Se renunță la mixer se adaugă stafidele hidratate, fructele confiate (eu am folosit 6 buc caise). Se amestecă ușor cu spatula. Se pun hârtiuțe speciale în forma de brioșe și cu ajutorul a două linguri se repartizează compoziție în fiecare. Deasupra eu am pus câte un pătrățel de ciocolată. Brioșele se coc la temperatură medie cam 30 minute, se face testul cu scobitoarea.

Brioșele se numesc „7 pahare” pentru că la cântărirea ingredientelor se folosește paharul de iaurt, în cazul meu de 150 grame.

Din compoziție mi-au ieșit 12 brioșe și o tavă mică de chec.

Rețeta este de pe blogul Amaliei (mulțumesc Amalia), ea a făcut guguluf. Brioșele sunt foarte aromate și pufoase, în plus foarte ușor de făcut cu ingrediente la îndemână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *