ghiocel07 on 4 October 2019 - 272 views

Ingrediente: cartofi, ulei aromatizat, sare, unt, smântână

Mod de preparare: Se spală foarte bine cartofii, se împung cu un vârf de cuțit, se ung cu ulei (eu am avut aromatizat cu usturoi) și se așează în formă de copt. Se coc în cuptorul încins la temperatură mare. Când sunt gata se strivesc, se sărează și se servesc cu unt sau smântână, după preferință.

Ce poate fi mai bun decât un preparat ce-ți aduce aminte de copilăria la bunici. Pe atunci bunica avea cartofi mari și frumoși din grădină pe care-i spăla și punea în cuptorul de la soba “Vesta”. Mireasma răspândită în bucătărie nu se poate descrie în cuvinte. La fel precum dovleacul copt sau castanele coapte…..

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.