Prăjitură cu smochine proaspete

Pentru că mi-au rămas câteva smochine de la delicioasa dulceață am făcut o prăjitură simplă dar foarte aromată. Un dulce care merită încercat mai ales că acum se găsesc smochine de cumpărat în market

Ingrediente pentru blat: 280 g smochine proaspete, 100 g zahar brun, 3 ouă, 75 g unt, 1 lingură cacao, 100 ml lapte, 180 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar, un praf de sare, 1 linguriță rasă scorțișoară pudră

Ingrediente pentru pentru crema: 200 ml smântână pentru frișcă, 50 g ciocolată amăruie

Ingrediente pentru pentru ornat: smochine proaspete, ornamente de ciocolată

Mod de preparare: se spală smochinele, se taie codițele, se șterg de apă și se fac pastă cu tocătorul sau mixerul vertical. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul.

Untul se topește în lapte călduț, se adaugă cacao, se toarnă în bolul cu smochine și se amestecă. Compoziția de smochine se adaugă peste compoziția de ouă și se mixează scurt.

La final se cerne făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și se încorporează cu spatula.

Se toarnă aluatul în tava (24/24 cm) tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 22 de min.

Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea. Blatul se lasă la răcit putin în formă, după care se scoate pe un grătar unde se va răci complet.

Mod de preparare cremă: se bate smântâna rece cu mixerul, până când se întărește. Se adaugă ciocolata rasă pe răzătoarea mare și se amestecă ușor. Crema se întinde peste blatul rece și pus pe platou, se presară ornamente de ciocolată și se acoperă cu smochine tăiate în patru.

Pentru că am avut puține smochine proaspete le-am tăiat pentru ca fiecare felie de prăjitură să aibă „decor”.

Un dulce elegant, rafinat și aromat.

Acum se găsesc smochine proaspete la market așa că fiecare poate realiza acest desert bun și putin sofisticat. Inspirația pentru mine a venit de la Laura Sava, am găsit și alte rețete dar mult prea complicate, știți deja că sunt adepta rețetelor simple cu ingrediente clasice :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *