ghiocel07 on 15 July 2019 - 229 views

Ingrediente: 2 ouă, 200 g făină, 50 ml ulei, 250 ml lapte, 50 g cașcaval/telemea, 1 linguriță praf de copt, 125 g mezel (șuncă/salam/bacon), ceapă verde, sare, piper

Mod de preparare: Se bat ouăle cu uleiul și laptele, se condimentează cu sare  și piper. Se adaugă făina amestecată cu praful de cop urmată de restul ingredientelor (brânză, mezel, ceapă) și se amestecă cu spatula. Se încinge forma de waffe, se unge cu foarte puțin ulei, se pune compoziție cu polonicul, se închide formă și se așteaptă să se prăjească frumos.

Modul de preparare pe etape este identic cu cel al checului aperitiv pe care-l fac destul de des.

Idea pentru a transforma checul în waffe vine de la Teo care prezintă pe blogul ei această rețetă. Sunt delicioase așa simple, cu ketchup, cu salată, cu ou ochi sau cu ce mai doriți. Din cantitatea de “aluat” mi-au ieșit 10 waffe aperitiv.

Taguri: , ,

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.