Guguluf cu iaurt

Ingrediente: 1 iaurt cu fructe de 125 g, 3 ouă, 3 pahare faină, 2 pahare zahăr, 1 pahar ulei, 1 plic praf de copt ( 10g), 1 linguriță esență de vanilie (unitatea de măsură este paharul de iaurt)

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până acesta se topește și amestecul crește în volum. Se adaugă pe rând uleiul, apoi făina, iaurtul și esența, mixându-se cu viteza mică după fiecare ingredient.

Se toarnă compoziția în forma de guguluf unsa cu unt (eu am o formă de silicon și am pus-o la copt folosindu-mă de o tavă obișnuită) și se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie timp de 35 de minute, pe treapta din mijloc a cuptorului.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească după care se răstoarnă pe platou. Se porționează rece.

Se poate acoperi cu glazură de lămâie, așa cum a făcut Amalia, cu ciocolată topită în frișcă lichidă sau simplu cu zahăr pudră. Noi l-am servit simplu cu o cană de lapte bătut. Delicios!

Mulțumesc Amalia pentru rețetă, guguluful meu este puțin mai „dodoloț” dar foarte bun, pufos și aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.