ghiocel07 on 17 May 2019 - 722 views

Ingrediente: 1 iaurt cu fructe de 125 g, 3 ouă, 3 pahare faină, 2 pahare zahăr, 1 pahar ulei, 1 plic praf de copt ( 10g), 1 linguriță esență de vanilie (unitatea de măsură este paharul de iaurt)

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până acesta se topește și amestecul crește în volum. Se adaugă pe rând uleiul, apoi făina, iaurtul și esența, mixându-se cu viteza mică după fiecare ingredient.

Se toarnă compoziția în forma de guguluf unsa cu unt (eu am o formă de silicon și am pus-o la copt folosindu-mă de o tavă obișnuită) și se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie timp de 35 de minute, pe treapta din mijloc a cuptorului.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească după care se răstoarnă pe platou. Se porționează rece.

Se poate acoperi cu glazură de lămâie, așa cum a făcut Amalia, cu ciocolată topită în frișcă lichidă sau simplu cu zahăr pudră. Noi l-am servit simplu cu o cană de lapte bătut. Delicios!

Mulțumesc Amalia pentru rețetă, guguluful meu este puțin mai “dodoloț” dar foarte bun, pufos și aromat.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.