Coroniță aperitiv

Ingrediente: 350 g făină, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 2 lingurițe zahăr, 2 lingurițe sare, 230 ml apă călduță, 2 linguri ulei, 1 ou bătut, 500-600 g crenvurști (eu am folosit 6 crenvurști polonezi rețetă curată dela Lidl)

Mod de preparare: Într-un vas se amestecă făina cu drojdia uscată, zahărul și sarea. Se adaugă apa călduță și uleiul. Cu o lingură se amestecă ingredientele până se obține un aluat omogen.

Se așează aluatul într-un vas curat uns cu ulei și se lasă la dospit 1 oră. Pentru a se lucra mai ușor se împarte aluatul în două, fiecare parte lucrându-se separat. Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, se așează pe latură 2 crenvurști la distanță mică unul de altul,

se rulează astfel încât să fie înfășurați de aluat.

Se taie aluatul pe lungimea cremvuștilor, se acoperă capetele și fiecare bucată se taie în 4.

Se continuă și cu restul polonezilor. La final se așează bucățile într-o tavă antiaderentă cu diametrul de 30 cm în jurul unui bol rezistent la căldură și se ung cu gălbenuș de ou.

Se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură mede și se coace coronița cca 40 minute, până este frumos rumenită.

Se scoate tava pe un grătar sau suport de lemn, se lasă puțin să se răcească după care se desface cercul. Se așează în mijloc un castron în care se pune muștar, ketchup sau orice alt sos. Eu am făcut un amestec de ketchup, iaurt, muștar și puțin oregano.

Un aperitiv nu numai gustos dar și foarte aspectuos. Rețeta în video o găsiți la Teo pe blog. Mulțumesc Teo pentru rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.