Brioșe umplute cu piure de castane

Ingrediente: 3 ouă, 150 g zahăr, 75 ml ulei, 140 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se formează o cremă albă și pufoasă.

Se toarnă uleiul în fir subțire mixându-se în continuare.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se încorporează ușor cu o spatulă.

Se repartizează compoziția în tava de brioșe acoperită cu foițe speciale. Mi-au ieșit 12 bucăți.

Se coc brioșele la temperatură medie cam 25 minute, se face oricum testul cu scobitoarea.

Se scot brioșele din tavă, se așează pe un grătar să se răcească.

Reci se scobesc cu un dispozitiv special sau din acela pentru scos cotorul din mere

și se umplu după preferință, eu am folosit piure de castane.

O rețetă foarte simplă de brioșe, se pot umple cu ciocolată sau dulceață de orice fel.

Pudrate cu zahăr farin arată chiar bine, sunt pufoase, aromate și gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.