Aripioare crocante

Ingrediente: 500 g aripioare de pui, 50 g fulgi de porumb, 50 g făină, 1 ou, 50 ml lapte, sare, piper, boia dulce/iute, praf de usturoi, ulei

Mod de preparare: Se spală aripioarele, se îndepărtează vârful, se taie în două pe încheietură, se curăță de resturile de pene. Se pune o oala cu apă la fiert, se adaugă sare și când apa dă în clocot se pun aripioarele. Se lasă să fiarbă câteva minute după care se scot într-un bol să se răcească. Într-un castron se amestecă făina cu sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi. În alt castron se bate oul cu laptele și în al treilea castron fulgii de porumb măcinați. Se dau aripioarele prin făină, ou și fulgi de porumb și se așează pe o tavă.

Se încinge ulei într-o cratiță și se prăjesc aripioarele. Când sunt rumene se scot pe prosop de hârtie pentru absorbirea surplusului de ulei. Se servesc cu sos de usturoi alături de cartofi crocanți la cuptor.

Rețeta este redată detailat la prietena mea Violeta pe blog. Trebuie să fac rost și de fulgi de chilii pentru aripioare picante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.