ghiocel07 on 1 December 2018 - 109 views

Ingrediente: 1 pachet biscuiți cu cremă, ciocolată cu lapte sau amăruie, 100 ml smântâna pentru frișcă sau lapte, esența de vanilie/rom, zahar pudră, alune, nuci, stafide, nucă de cocos, ornamente diverse

Mod de preparare: Se mărunțesc biscuiții într-un tocător și se amestecă cu o lingură rasă de zahăr pudră. Se încălzește frișca lichidă și când începe să fiarbă se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucățele. Se amestecă cu o spatulă până este topită.

Se lasă să se răcorească după care se adaugă peste biscuiții măcinați. Se încorporează ușor timp în care se pune și esența preferată. Compoziția se lasă câteva minute deoparte timp în care se pregătesc ingredientele pentru ornat.

Se fac biluțe potrivit de mari cu interior de alune/nucă/stafide, se tăvălesc prin nucă de cocos/nucă măcinată/  ornamente diferite. Se așează în foițe pentru bomboane după care se transferă în cutie sau farfurie pentru servire. Se țin la frigider să se întărească.

O modalitate bună de a folosi biscuiții uitați prin sertare.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.