Guacamole

Ingrediente: 2 buc avocado bine coapte, 1 ceapă mică roșie, 4-5 roșii cherii, 3-4 căței mici de usturoi, zeamă de lămâie, sare, o linguriță ulei, pătrunjel verde

Mod de preparare: Avocado se taie de jur împrejur, se îndepărtează sâmburele, se scoate miezul cu linguriță și se pasează într-un bol. Se stoarce zeamă de lămâie să-și păstreze culoarea. Se adaugă o linguriță de ulei, ceapa și roșiile tocate mărunt, se condimentează după gust cu sare și eventual zeamă de lămâie dacă mai este cazul. La sfârșit se pune usturoiul dat prin presă și o lingură de pătrunjel verde tocat. Se amestecă cu o lingură de lemn pentru omogenizare.

Se servește cu pâine proaspătă sau prăjită. O salată foarte bună. Nu mi-am închipuit că gustul fad de avocado dispare în această combinație. Cu siguranță voi mai face, mai ales că este și sănătoasă. Poftă bună!

3 comentarii la „Guacamole”

  1. De unde te-ai inspirat la rețetă că eu am pus-o undeva.
    Diferența este că în loc de pătrunjel aici se folosește celeandrul proaspăt.
    Asta fiindcă în România nu se găsește celeandrul,așa am auzit.

    1. @Maria-inspirația este de la tine că-i spuseseși lui Dory, cred. Eu nu am văzut aici coriandru, dar bun este și pătrunjelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.