ghiocel07 on 11 November 2018 - 194 views

Se spală bine fructele și se șterg cu prosopul de hârtie (în cazul fructelor mari: prune, piersici, caise, pere…), se scoate sâmburele, se desfac în jumătate sau sfert.

Se așează în tavă pe hârtie de copt o bucată lângă alta (să nu se suprapună) și se pune tava la congelator până îngheață fructele.

Se scoate tava din congelator, se transferă fructele în caserolă sau pungi și se pun din nou în congelator până la folosire.

Eu pentru exemplificare am folosit prune.

O cantitate suficientă pentru o prăjitură delicioasă la iarnă 🙂 Pentru fructe de pădure modul de conservare se găsește aici.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.