ghiocel07 on 14 August 2018 - 433 views

Ingrediente: 1 kg afine, 500 g zahăr, 750 ml alcool

Mod de preparare: Se spală afinele, se pun într-o strecurătoare pentru a elimina surplusul de apă. Se pun într-un borcan, se adaugă zahărul, se agită vasul pentru ca fructele să fie învelite în zahăr, după care se lasă câteva zile la macerat.

Din când în când se agita vasul până zahărul se topește și afinele-și lasă sucul. Se toarnă alcoolul peste afine și se lasă cam 2 săptămâni la macerat după care strecoară și se poate servi cu cuburi de gheață.

Se pot mânca și afinele dar atenție, sunt “îmbătate” rău 🙂

Taguri:

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.