Cornuri cu unt și rahat

Ingrediente: 500 g făină, 1 lingură zahăr,  1 pachet drojdie uscată, 1 linguriță sare, 5 linguri ulei, cca 300 ml apă călduță, 2 gălbenușuri+1 ou pentru uns cornurile, 100 g unt moale

Mod de preparare: Se pune făina în castron, se face o gropiță în care se pune drojdia și zaharul. Se toarnă jumătate din cantitatea de apă, se amestecă cu puțină făină și se lasă să se activeze drojdia.
Când a început să facă bășicuțe la suprafață se adaugă sarea, gălbenușurile, uleiul și restul de apă. Toate se amestecă până se formează un aluat omogen. Aluatul trebuie sa fie ferm dar nu foarte vârtos, de aceea e posibil să fie nevoie de mai multă sau poate mai puțină apă (depinde de făina). Se întinde o foaie de aluat de cca 5 mm grosime, se unge cu untul moale și se împachetează pe lung, în jumătate, se aduce și cealaltă jumătate peste după care se pliază și părțile laterale ca și la pogăcele cu cașcaval. Se întinde aluatul de doua ori și se procedează la fel. A treia oară se întinde într-un dreptunghi mare, se taie pe lungime în 3 fâșii și fiecare fâșie în triunghiuri. Se pune umplutura (rahat, cremă de ciocolată, nucă) pe partea lată, se rulează și se fac cornulețe. Se pensulează cu ou bătut și se coc la temperatură medie până devin  frumoase.

Se pudrează sau nu cu zahăr, după preferință. Se pot lăsa neumplute, caz în care se ung cu ou bătut și se presară cu chimen, cristale de sare sau alte ierburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.