Pizza Teo

Ingrediente: 350 g făină, 240 ml apă călduță, 1 plic drojdie uscată, 2 lingurițe zahăr, 1 linguriță sare, 2 linguri ulei, puțină făină de mălai

Mod de preparare: Se face plămădeală din drojdia, apa călduță și cele 2 lingurițe de zahăr. Se lasă până se umflă și apar bule la suprafață. Într-un castron se pune făina și se amestecă cu sarea. Se adaugă plămădeala și uleiul, se amestecă și se bate vârtos cu o lingură de supă până aluatul se strânge și devine compact. Se așează într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară și prosop și se lasă la loc ferit de curent (eu am pus castronul în cuptorul neîncălzit) să crească până-și dublează volumul.

Se scoate aluatul pe planșeta dată cu făină, se împarte în 2-3 bucăți în funcție de câte pizza facem. Se întinde cu mâna (marginile să rămână mai groase), se presară puțina făină de mălai, se unge cu sos de roșii și se așează deasupra ingrediente după preferință (eu am pus salam, ceapă verde și cașcaval). Puteam s-o fac rotundă pe un fund de tavă de tort dar mi-a fost mai la îndemână așa.

Se coace în cuptorul încălzit la foc mediu până marginile devin rumene.

Este un aluat ușor de făcut, fără multă frământare și mai ales rapid atunci când ai pofte :) Am numit-o pizza Teo pentru că m-am inspirat de pe blogul teoskitchen  Mulțumesc Teo, chiar a fost minunată!

Din restul de aluat am făcut o franzeluță într-o tavă mică de teflon.

Bun, bun, foarte bun :)

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.