ghiocel07 on 14 March 2018 - 1,630 views

Cum spuneam zilele trecute, am primit o rețetă de aluat dospit care tare-mi place cum se lucrează. Așa că astăzi am făcut o ruladă/sucitură sau cum vreți să-i spuneți, cu brânză și mărar. Pe lângă ea și cornuri cu cașcaval dar și cu rahat.

Mod de preparare: Aluatul dospit se împarte în 3. O bucată se întinde într-un dreptunghi, se unge cu brânză (eu am avut o cutie de brânză Făgăraș, în care am pus o lingură de griș și o legătură mică de mărar tocat), se rulează cu atenție să nu iasă brânza afară, cheap jordans for sale,se unge cu ou bătut cu puțin lapte, se împunge din loc în loc cu o frigăruie (să nu plesnească la copt) și se presară cu susan și mac.

Se pune pe tavă sau în tava de cozonac și se coace la foc mic cam 30 minute, până devine frumos rumenită. Se lasă puțin să se răcească în tavă după care se scoate pe platou.

Este indicat să se taie rece….  Din restul aluatului am făcut cornuri cu rahat și cu telemea.

Este o rețetă de aluat dospit care se pretează atât la cornurile sărate cât și la cele dulci.  Mărimea lor depinde de cât de mici se taie triunghiurile.

Cornurile se păstrează acoperite cu folie alimentară (eu folosesc o cască de baie).

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.