Prăjitură cu dulceață asortată

Ingrediente : 150 g zahăr, 250 g făină, 250 g dulceață/marmeladă/gem, 3 ouă, 130 ml ulei, 130 ml apă, 1 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, esență de mentă/cafea (opțional)

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până devin cremoase. Se adaugă uleiul, apa, aromele și dulceața amestecând ușor. La final se pune făina în care este încorporat praful de copt și se amestecă cu spatula. La final se poate mixa ușor o secundă pentru o mai bună încorporare a făinii. Se obține o compoziție moale (așa trebuie sa fie) care se toarnă în tava îmbrăcată în hârtie de copt (31/22). Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie circa 30-35 minute. Pentru siguranță se face clasica probă cu o scobitoarea. Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească după care se tăia și se pudrează cu zahăr. 

Este o prăjitură ieftină, pufoasă, aromată și dispare instantaneu. În plus dați utilizare resturilor de dulceață de prin cămară. Dacă-i puneți un moț de frișcă este chiar elegantă :)

PS. Modul de preparare pe etape este aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.