Ochelari din foietaj cu cârnat afumat

Ingrediente: 800 g foietaj, cârnat afumat, pastă de ardei dulce, brânză dulce, sare ou

Mod de preparare: Se întinde o foaie de foietaj (400 g) dezghețat, se unge cu cremă de brânză (2 linguri brânză dulce frecată cu puțină sare), se așează firele de cârnat pe ambele laturi mari ale foietajului și se rulează concomitent spre mijloc. Se obține astfel forma de ochelari. Se taie în felii de cca 2 cm cu un cuțit bine ascuțit. Se așează feliile la distanță în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung lateralele cu ou bătut și se coc cam 20 minute la temperatură medie în cuptorul încălzit în prealabil. Cum fiecare cuptor are alt timp de coacere se urmăresc să fie rumene. Când sunt gara se scoate tava din cuptor, se lasă putin în tavă după care cu o paletă se transferă pe un platou acoperit cu prosop de hârtie.

Și pentru diversificare a două foaie se unge cu pastă de ardei dulce, se așează cârnat pe una din laturile mari și se rulează spre a doua latură. Restul procedurilor sunt la fel.

Un aperitiv ușor de făcut atunci când ai nevoie rapid de o „sărătură”. Important este să ai în congelator foietaj și ceva ingrediente prin frigider.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.