Fursecuri cu cireșe confiate

Ingrediente: 400 g făină, 250 g unt, 150 g zahăr pudră, 1 ou, 1 gălbenuș, esență de vanilie, un praf de sare, 100 g cireșe confiate

Mod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră, sarea și esența de vanilie până se obține o compoziție spumoasă.

Se adaugă oul întreg și gălbenușul și se amestecă cât să se încorporeze bine. Apoi adăugăm făina care se încorporează cu o lingură sau o spatula. Se poate omogeniza aluatul cu mâna dar fără a frământa foarte mult, astfel aluatul se va înmuia prea tare și fursecurile nu vor mai fi fragede.

Se acoperă bolul cu folie alimentară și se pune la rece o oră.

După ce timpul s-a scurs se iau bucăți din aluat (cam cât o nucă) și se formează biluțe care se așează în tava acoperită cu hârtie de copt, distanțate între ele, se vor lăți la copt. Biluțele făcute de mine au avut cam 23-25 g/una și mi-au ieșit 43 de bucăți.

Cireșele confiate (de la Lidl) se taie  pe jumătate și se pun deasupra bilelor și se apasă putin să pătrundă în aluat. Cireșele confiate se pot înlocui cu bucăți de rahat, fructe mici din dulceață sau alt gem consistent.

Fursecurile se coc aproximativ 25 de minute (în funcție de cuptor) la temperatură medie, până încep să se rumenească ușor. Se scot cu grijă pe un grătar și se lasă să se răcească, se transferă pe platou și se servesc.

Arată foarte bine, se fac ușor, ingrediente puține și la îndemână.

Mulțumesc Iuliana Florina Avram pentru rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.