ghiocel07 on 21 December 2017 - 616 views

Ingrediente: 2 cutii icre de Hering (200 g), 275-300 ml ulei de floarea soarelui, cam 100 ml sifon, zeama de la o jumătate lămâie, un sfert ceapa albă, 3 linguri de griș 300 ml apă

Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă grișul în ploaie, se amestecă cu un tel pară după care se fierbe 2-3 minute. Se lasă să se răcească. Grișul rece se pune în bolul mixerului, se mixează câteva secunde să se desfacă. Se adaugă icrele, se mixează încet să se încorporeze în griș.

Acum se începe turnarea uleiului în fir subțire alternând cu zeama se lămâie și sifonul.

Așa icrele se înmulțesc și se îngroașă iar sifonul le face pufoase. Dacă se dorește o cantitate mai mare de icre se mai adaugă ulei.

La sfârșit se pune ceapa tocată mărunt sau dată pe răzătoare.

Până acum eu nu am făcut salată de icre, mi se părea mult prea greu și riscant. De poftă cumpăram o cutiuță și gata.

De acum cu siguranță voi face mai des, este simplu și măcar știu ce pun acolo.

Taguri: ,

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.