ghiocel07 on 11 December 2017 - 547 views

Ingrediente: 2 ouă, 50 g zahăr pudră, un praf de sare, 50 ml ulei,  220 g făină, 275 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, esență de vanilie, 1 plic praf de copt, 2 mere

Mod de preparare: Într-un castron se mixează ouăle cu sarea și zahărul pudră, apoi se toarnă uleiul, zahărul vanilat. Se amestecă bine cu un tel pară. Se adăugă făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu laptele și se amestecă până se obține un aluat omogen.  Compoziția să fie ca o smântână mai groasă. La nevoie se poate subția cu apă minerală sau sifon. Se curăță merele, se scoate cotorul cu un dispozitiv special și se feliază subțire.

Pentru aceste clătite am folosit o tigaie teflonată pentru ouă ochiuri.

Se unge fiecare formă cu puțim ulei, se toarnă compoziție cât să acopere forma,

se pune o felie de măr

și se deasupra din nou puțină compoziție.

Se coc clătitele pe o parte până se formează bule deasupra, se întorc și se coc și pe partea cealaltă.

Se scot pe farfurie și se servesc simple, pudrate cu zahăr sau după preferința fiecăruia.

Dacă nu aveți astfel de tigaie, se pot face foarte bine în una obișnuită unsă cu putin ulei.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.