Brioșe cu dovleac

Ingrediente: 2 ouă, 100 g zahăr, 150 g făină, 1/2 plic praf de copt (5 g), 1 vârf cuțit sare, 100 g piure dovleac, un vârf de linguriță scorțișoară, 80 ml ulei, esență de vanilie (dacă dovleacul este foarte aromat se poate renunță)

Mod de preparare: Se taie dovleacul felii și se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie. Se scoate miezul și se cântăresc 100 g pentru prăjiturele. Restul se poate congela sau mai bine mânca :)

Se mixează ouăle cu zahărul și sarea până se obține o cremă pufoasă. Se adaugă uleiul în fir subțire și se tot mixează. Se renunță la tel, se adaugă toată făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.

Se încorporează ușor cu spatula după care se pune dovleacul făcut pireu.

Se omogenizează compoziția. Se pun hârtiuțe în tava de brioșe (eu ca de obicei am pus formele de silicon). Cu o lingură de înghețată se umplu formele pe trei sfert. Deasupra se mai pot pune bucățele de dovleac copt.

Prăjiturelele se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cam 20-30 minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Se scoate tava din cuptor, se mai lasă puțin să se răcorească după care scot din tavă și se pun pe un grătar să se răcească.

Se pot consuma așa simple, pudrate sau cu puțină frișcă……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.