Fursecuri nuci

Ingrediente: 250 g unt moale, 4 linguri zahăr pudră, 4 ouă, esență de vanilie, un strop de sare, 1 plic (10 grame) praf de copt, 600 g făină.

Ingrediente cremă: 200 g biscuiți simpli, 200 g nucă, 300 ml lapte, 100 g ciocolată, 70 g zahăr pudră, 20 g cacao, esență de rom sau vanilie

Mod de preparare: se mixează untul cu zahărul până devine o cremă fină. Se adaugă pe rând ouăle, mixându-se după fiecare. Se curăță vasul mixerului cu o paletă, se adaugă sarea și esență de vanilie. Cu mixerul mergând se pune câte o lingură din cantitatea de făină amestecată cu praful de copt. Când se ajunge la jumătate din cantitatea de făină se oprește mixerul, se pune toată făină și se amestecă până se obține aluatul. Se scoate pe planșetă, se adună prin frământare foarte puțin.

Din aluat se fac biluțe de cca 5-6 grame în funcție de aparatul cu care se fac fursecurile.

Se încinge aparatul (eu am unul electric cu plăci teflonate) se pune câte o bilă de aluat în fiecare cavitate, se închide capacul și când cojile de nucă sunt gata se aprinde becul verde.

Se scot din aparat și se continuă cu toată cantitatea de aluat. Se lasă cojile să se răcească, și pentru o formă mai frumoasă se înlătură surplusul cu un cuțit bine ascuțit.

Se umplu după preferință: cremă de nucă, nutella, crema de ciocolată. Eu am făcut cremă de nucă din ingredientele de mai sus.

Mod de preparare cremă: Se macină biscuiții cu resturile tăiate de la nuci și se pun într-un bol încăpător. Se macină și nuca prăjită puțin se pune peste biscuiți. Se adaugă zahărul pudră și cacao și se mestecă. Se pune și ciocolată topită urmata de laptele fierbinte. Se amestecă crema cu o lingură sau spatulă. La final se pune esența dorită. Cu acestă cremă se umplu jumătățile de coji și se lipesc formându-se astfel nucile.

Rețeta video este foarte bine prezentată de Jamilla.

 

Un gând despre „Fursecuri nuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.