Prăjitură cu caise și nectarine

Ingrediente: 300 g faina, 4 ouă, 160 g zahăr, 80 ml ulei, 120 g iaurt, 3/4 plic praf de copt 4 caise mari, 2 nectarine, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu sarea, zahărul și zahărul vanilat până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul.

Se adaugă treptat uleiul mixând în continuare. Când este înglobat în aluat se adaugă iaurtul și se mixează până este complet omogenizat în aluat. Acum se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă prin mișcări ușoare.

Aluatul se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt. Se pun deasupra fructele tăiate după preferință și se apasă puțin în compoziție.

Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatura medie cam 30 minute, ce mai bine se face testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se odihnească după care se scoate din tavă pe un grătar și se îndepărtează hârtia de copt, după care se transferă pe platou.

Rece se poate pudra cu zahăr pudră.

Mulțumesc Laura dragă pentru rețetă. Astea-mi plac, cu puține ouă, ingrediente la îndemână și toate mixate într-un singur vas :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.