ghiocel07 on 30 June 2017 - 6,990 views

Ingrediente: 1 conservă de năut de la Sun Food, 1 ardei roșu/galben. 2 castraveți (lipsesc din fotografie), 1-2 roșii, 1-2 căței de usturoi, 1 lămâie, măsline fără sâmburi, telemea, sare, piper, ulei pentru salată.

Mod de preparare: Se scurge zeama  din conservă de năut și se clătește sub un jet de apă rece. Se pune într-un castron încăpător unde se vor adăuga restul ingredientelor tăiate după preferință.

Se adaugă o lingură de ulei pentru salată, zeama de lămâie, se condimentează cu sare și piper, după gust. Se amestecă cu lingură sau furculiță de lemn.

Salata se servește imediat sau după o jumătate de ora păstrată la rece. Este o salată consistentă dar și răcoroasă, foarte bună acum pe  căldurile de iunie.

PS. Conservele Sun Food sunt sută la sută naturale și nu conțin nici un fel de conservanți. Din păcate la noi nu se găsesc dar fac comandă pe internet.

Mulțumesc Violeta că mi-ai adus aminte de această salată. O altă rețeta cu năut găsiți aici sau aici.

Un Comentariu la “Salată cu năut”

  1. Te imbratisez cu drag! Pe asa caldura tare binevenita este salata asta.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.