Sirop de soc

Sincer este prima dată când fac sirop de soc. Am primit foarte mute flori de soc anul acesta, o parte le-am uscat, o parte le-am transformat în socată așa că nu știam ce să mai fac cu ele. Și cum internetul îți dă fel de fel de soluții am găsit o rețeta de sirop la Jamila.

Ingrediente: 30 flori de soc, 1 l apă, 1 kg zahăr, 4 lămâi (2 tăiate felii+2 pentru zeamă)

Mod de preparare: Se curăță și spală florile de soc (dacă aveți posibilitatea le zvântați cu un aparat special).

Într-un vas mare se pune apa și zahărul pe foc mic, se amestecă până zahărul este topit dar lichidul să nu dea în clocot. Se adaugă florile de soc, feliile de la 2 lămâi  și zeama de la alte două.

Se amestecă ușor prin presare cu o lingură de lemn. Când vasul s-a răcit se pune capacul și se ține la frigider. După 3 zile se scot florile de soc și lămâile, se strecoară, se pune siropul în sticle și se sigilează.

Siropul se ține de preferință în frigider, se consumă cu sifon, apă minerală sau plată.

Rețeta în format video o găsiți la Jamila, căreia îi mulțumesc pentru inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.