ghiocel07 on 29 May 2017 - 916 views

Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahăr pudră, 1 ou, esență de vanilie, 400 g făină, 50 ml lapte, 5 g praf de copt, 20 g cacao

Mod de preparare:  Untul se mixează cu zahărul, apoi se adaugă oul, vanilia și laptele.

Din această compoziție se ia 1 lingură și se pune deoparte.

La compoziția rămasă se adaugă făină amestecată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă, după care se frământă pe planșeta dată cu făină până când se obține un aluat bine legat.

Compoziție pusă deoparte se amestecă cu cacao, apoi se adaugă făină până se obține de asemenea un aluat consistent.

Ambele compoziții se înfășoară în folie de plastic și se pun la rece pentru minim o oră.

Aluatul alb se întinde pe planșeta dată cu făină, în strat de circa 1 cm. Din aluatul cu cacao se desprind bucăți cât un bob de mazăre, care se rulează sub formă de suluri lungi, subțiri și ascuțite la capete. Sulurile se așează peste aluatul întins.

Deasupra se întinde o folie de plastic și se trece sucitorul, apăsând ușor pentru ca aluatul negru să se preseze în cel alb.

Se înlătură folia de plastic și se decupează biscuiții.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cam 7-10 minute, până devin aurii pe margine.

Resturile rămase se frământă din nou și se fac fursecuri pestrițe 🙂

Fursecurile se scot din tavă pe un platou

Sunt fursecuri aromate și foarte aspectuoase. Cam migăloase dar merită tot efortul.

Rețeta aparține Simonei, o artistă în ale bunătăților. Ea are varianta de post.

Un Comentariu la “Fursecuri zebră”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Biscuiți și fursecuri de Crăciun

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.