ghiocel07 on 4 April 2017 - 449 views

Ingrediente: 450500 g conopidă (cântărită după curățare), 350 g telemea (250 g + 100 g ), 200 g smântâna, 4 ouă, 1 linguriță rasă boia dulce (optional ), piper, pătrunjel, 2 linguri de ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare:  Se spală și curăță conopida și se desface în buchețele potrivite. Se pune la fiert în apă cu puțină sare pentru 5 minute din momentul în care a dat în fiert. Se strecoară și se lasă să se scurgă și să se răcorească puțin.

Într-un castron se bat ouăle, se pun 250 g de brânză sfărâmată, piperul, boiaua și pătrunjelul tocat. Dacă brânza este nesărată se mai adaugă puțină sare.

Se adaugă smântâna….

Se amestecă bine apoi se încorporează și conopida.

Se unge o tavă cu unt sau ulei și se toarnă compoziția. Deasupra se presară restul de brânză rasă.

Budinca se coace 35-40 de minute în cuptorul încălzit la temperatură medie, până se rumenește frumos deasupra.

Se servește caldă dar merge și rece.  Poftă bună!

Sursă de inspirație

 

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.