ghiocel07 on 5 February 2017 - 935 views

Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 2-3 linguri de apă rece, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe muștar, sare, zeamă de lămâie

Mod de preparare: Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea

după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă.

Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează.

Dacă maioneza este prea lichidă se poate pune 1/2 cartof fiert bine zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Probabil nu-i cea mai reușită maioneză dar sigur mai sănătoasa, mai ales pentru copii.

Eu am făcut o salată boeuf și cum nepoțelul meu este un pofticios, nu putem mânca ceva în fața lui și el să nu fie servit, ca un băiat mare 🙂

Caserola este pregătită de drum, acum putem sta cu toții la masă.

Spor la treabă și poftă bună!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.