ghiocel07 on 8 January 2017 - 335 views

Ingrediente: 2 banane, 2 ouă, 100 g zahăr, 25 g margarină, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 linguriță scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat, 50 g ciocolată amăruie

Mod de preparare: Prima dată se topește margarina să aibă timp să se răcească.

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilat, scorțișoara și sarea.

Se mixează până se obține o cremă.

Se cojesc bananele, se taie felii și se pasează puțin cu furculița după care se adaugă în compoziția de ouă.

Se mixează până sunt și ele încorporate. Se adaugă margarina topită și răcită

urmată de făina amestecată cu praful de copt.

La sfârșit se pune ciocolata tăiată bucățele mici.

Se obține o compoziție moale dar nu curgatoare.

Cu ajutorul unei cupe de înghețată se pune compoziția în tava de brioșe în care au fost puse hârtiuțe sau forme de silicon.

Brioșele se coc la foc mediu în cuptorul încălzit înainte, cca 30 min.

Și pentru că brioșele sunt făcute cu o ocazie specială, trebuia să adaug ceva în decor. La mulți ani Alex cu ocazia împlinirii celor doi anișori.

Mulțumesc Miha pentru rețetă, brioșele sunt delicioase, se fac ușor și banane sunt mereu prin gospodărie.

Un Comentariu la “Brioșe cu banane și ciocolată”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Desert cu brioșe și cremă de brânză

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.