Fursecurile lui Moș Crăciun

Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahăr pudră, un praf de sare, esență de vanilie, 1 ou, coajă de lămâie, 400 g făină

Mod de preparare: Untul moale se pune în bolul mixerului, se adaugă zahărul pudra, se pornește mixerul și se amestecă la început la viteză mică, după care se mărește viteza și se mixează cca 5 minute. Se oprește mixerul, se curăță pereții vasului, se adaugă sarea, vanilia, coaja de lămâie și oul. Se mixează din nou pentru 2-3 minute (încă o dată mă felicit pentru mixerul achiziționat). La final se adaugă făina și se mixează până este încorporată. Se obține un aluat potrivit de moale și nelipicios. Se întinde aluat în grosime de cca 0,5 cm și se taie cu forme de Crăciun.

Am încercat să folosesc un șablon dar nu mi-au reușit. Metoda clasică este cea mai bună. Fursecurile se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 15 minute.

Rețeta este cea de la Fursecuri șprițate, de data aceasta am folosit unt și le-am tăiat cu forme de sezon. Toate etapele le găsiți acolo, cu fotografii pentru fiecare.

Fursecurile se pot orna cu glazură de zahăr sau ciocolată dar cum acestea merg la nepoțelul meu, nu este cazul :)

Un gând despre „Fursecurile lui Moș Crăciun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *