ghiocel07 on 14 December 2016 - 2,276 views

Ingrediente: 3 ouă, 150 g zahăr, 1 plic Finesse de vanilie de la Dr Oetker, 1 plic Finesse de lămâie de la Dr Oerker, 100 g unt topit, 70 ml lapte, 300 g făină, 1 plic praf de copt

Mod de preparare: Ouăle se bat spumă cu zahărul și vanilia până-și dublează volumul și se albesc. Am folosit mixerul achiziționat anul trecut, sunt foarte mulțumită de el.

Se adaugă laptele, untul topit și răcit, făina amestecată cu praful de copt și coaja de lămâie.

Se încorporează toate ingredientele și se obține o compoziție omogena, ca de brioșe.

Cu o linguriță se repartizează în formele de Madlene. Eu am cumpărat o formă din silicon, nu trebuie unsă, nu se lipesc prăjiturelele și se scoat frumos.

Tava de silicon se așează într-o tava de copt obișnuită. Madlenele se coc  timp de  15-20 minute, la foc mic, pe treapta din mijloc a aragazului.

Se scot cu grijă, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.

Sunt minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea. De ce nu și pentru așteptarea lui Moș Crăciun. Dar pentru o productivitate ridicată mai este nevoie de o formă.

Un Comentariu la “Fursecuri “Madlene””

Trackbacks/Pingbacks

  1. Biscuiți și fursecuri de Crăciun

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.