Cornuri cu nuttela

Ingrediente: 500 g făină, 2 ouă, 70 g zahăr, 60 g unt, 180 ml lapte cald, 25 g drojdie proaspătă (sau 7 g uscată ), un praf de sare, esență de vanilie/coajă de lămâie

Ingrediente pentru umplutura: 150 g nutella, 1 gălbenuș +3 linguri de lapte pentru uns, zahăr brun pentru decor

Mod de preparare: Drojdia se pune într-un castronel cu o lingură de lapte cald și o linguriță de zahăr și se lasă să se activeze. Se cerne făina într-un bol, se face o gropiță în mijlocul ei și se pune drojdia activată. Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie, laptele cald și untul topit. Ingredientele lichide se toarnă peste făina din bol,

se amestecă puțin cu lingură după care se scoate aluatul pe planșetă și se frământă până se obține un aluat moale și nelipicios.

Se repune în bolul uns cu puțin ulei, se acoperă bolul cu folie alimentară și prosop și se lasă până aluatul își dublează volumul.

Se împarte aluatul în două bile aproximativ egale care se întind cu un sucitor în formă de cerc cu diametrul de cca 35-40 cm.

Unul din blaturi se unge cu nuttela iar celălalt se așează deasupra.

Se taie aluatul cu un cuțit în 16 bucăți triunghiulare.

Se rulează de la bază spre vârf formându-se astfel cornurile. Se așează la distanță în tavă tapetată cu hârtie de copt, se lasă să crească 20-30 minute după care se ung cu gălbenuș bătut cu lapte și deasupra se presară zahăr brun.

Cornurile se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie 15-20 minute, până ce sunt frumos rumenite.

Se scot pe rând într-un coș sau platou.

Sunt foarte bine, nu te poți abține să nu te frigi pe degete savurând un corn fierbinte.

Eu am făcut cornurile duble, conform rețetei, dar și simple cu nuttela. Mi-a fost teamă că nu se vor coace, aluatul fiind destul de gros. Dar m-am înșelat, s-au copt bine și arată bine.

Mulțumesc dna Florentina de la Rețete fel de fel pentru rețetă. Ca de obicei, tot de încerc de aici este o reușită.

 

 

2 comentarii la „Cornuri cu nuttela”

    1. @Iuliana dragă, tot ce fac de la tine de pe blog este o reușită. Mulțumesc, sursa mea de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *