ghiocel07 on 19 November 2016 - 1,130 views

Ingrediente: 100 g orez riso, 2 linguri de ulei, 1 morcov, 200 g broccoli, 1 lingură de unt, sare, piper

Mod de preparare: Într-o cratiță se pun 2 linguri de ulei, în care se călește foarte puțin morcovul curățat și dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se toarnă 300 ml apă caldă și orezul din punguță. Se adaugă un strop de sare, se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mic sub capac. La nevoie se mai adaugă apă, astfel încât orezul să fiearbă fără să se prindă de cratiță, dar să rămână cu bobul întreg.

Între timp se desfac buchețele mici din broccoli, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert în apă fiartă cu o linguriță de sare, pentru cca 10 min. Se scot cu o paletă într-un castron cu apă foarte rece pentru a opri fierberea.

Între timp orezul fiind fiert, se adaugă o lingură de unt, se amestecă, se pun buchețelele de broccoli care se încorporează ușor în orez. Se gustă și se mai condimentează cu sare și piper după gust.

Garnitura se servește cu friptură sau simplă, fiind foarte gustoasă și aromată.

Este chiar o variantă bună pentru zilele de post.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.