ghiocel07 on 24 October 2016 - 5,373 views

Ingrediente: ardei capia, Unisol din ulei de primă presă, oțet, zahăr, sare grunjoasă, pătrunjel, usturoi

Mod de preparare: Se spală ardeii, se șterg bine după care se coc pe tablă grill sau fiecare după preferință. Se coc și se curăță după metoda prezentată aici .

Se îndepărtează cotoarele și semințele, se rup fâșii și se pun la scurs într-o strecurătoare. Se păstrează sucul lăsat de ardei.

Se curăță usturoiul și se taie felii. Pătrunjelul se curăță de pe pe codițe și se spală. Acum începe montarea ardeilor în borcan. Se așează în borcan un strat de ardei, se presară pătrunjel și câteva felii de usturoi, din nou ardei…și tot așa până borcanul este plin. Nu se presează ardeii în borcan și trebuie lăsat puțin loc deasupra.

În fiecare borcan se pune un praf de sare grunjoasă, o linguriță de zahăr, 50 ml oțet și sucul pe care l-au lăsat ardeii. Se completează cu ulei “Unisol din ulei de primă presă”.

Se înfiletează bine capacele și borcanele se depozitează în cămară la loc întunecat și răcoros.

Rețeta aparține Violetei care a postat-o pe frumosul ei blog culinar. Mulțumesc Violeta!

super p force

3 comentarii la “Ardei copți cu usturoi și pătrunjel”

  1. @ Tava are dimensiunea 32/25

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tocăniță din piept de pui cu ciuperci și mămăliguță
  2. Conserve pentru iarnă

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.