ghiocel07 on 5 August 2016 - 2,032 views

Ingrediente: 300 făină, 200 g zahăr, 1 plic praf de copt (10 g), puțină sare, 4 ouă, 100 g ulei, 200 g iaurt, coajă de lămâie/portocală, esență de vanilie, fructe (vișine, prune, caise, piersici, nectarine)

Mod de preparare: Se pune făina într-un bol mai mare, se adaugă zahărul, praful de copt, sarea și se amestecă cu un tel. Peste amestecul uscat se adaugă ouăle, iaurtul, uleiul, vanilia, coaja de lămâie și se amestecă bine cu o spatulă. Compoziția obținută se toarnă (24×24) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se așează fructele (eu am folosit prune) tăiate după preferință.

Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 40 min, în funcție de cuptor. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Când prăjitura este gata se scoate din cuptor, se lasă să se răcească după care se porționează și se pudrează cu zahăr.

Rețeta aparține Jamilei, care explică într-un filmuleț modul de pregătire, pas cu pas. Ea folosește vișine.

Este o rețetă foarte simplă, totul se face într-un singur bol, fără mixer, doar cu o spatulă, astfel că nu avea rost să fac fotografii fiecărei etape. Poftă bună!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.