ghiocel07 on 4 July 2016 - 824 views

Ingrediente: 2 buc ceapă, 1 morcov mare, 1 dovlecel/zuchini, câteva buchețele de conopidă, ardei gras roșu, 1 cutie roșii cuburi de la SunFood, 100 g orez, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare: Se călește foarte puțin ceapa tăiată julien în ulei, se adaugă pe rând morcovul tăiat cubulețe, ardeiul, zuchini și conopida. Se adaugă 1/2 litru apă și se lasă să fiarbă sub capac. Când legumele sunt gata pe jumătate se adaugă roșiile pasate, condimentele, se amestecă și se mai fierbe ghiveciul puțin. Se completează cu apă caldă, se pune și orezul care va fierbe foarte repede fiind prefiert. La final se presară pătrunjel verde tocat. Atenție se completează mereu cu apă pentru ca tocana să nu fie seacă și să se prindă de cratiță.

Tocana se poate face cu carne, dar vara este mai sănătoasă fără 🙂  Poftă bună!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.