ghiocel07 on 28 April 2016 - 2,267 views

Ingrediente: ouă (de preferință albe), vopsea sidefată Carmin de la Dr.Oetker, mănuși, un vas cu apă caldă

Mod de preparare: Se spală ouăle foarte bine cu detergent de vase pentru degresare. Se pun la fiert în apă rece pentru 15-20 minute la foc mic. Când sunt fierte se stinge focul și se scot într-o farfurie să se răcească puțin astfel încât să se poată lucra cu ele.

Se taie pliculețele cu vopsea și se pun în apă caldă unde se țin până vopseaua devine lichidă. Se ia o culoare, se șterge plicul de apă, se taie un colț se pun câteva picături de vopsea în palmă (după ce am pus mănușa), se freacă palmele, se ia oul și se rostogolește în palme până vopseaua s-a prins bine de el. Se așează în cofrag și se continuă vopsirea ouălor. Trecerea la altă vopsea se face după ce am spălat bine mănușile de pe mâini.

Când sunt uscate se transferă într-un coș specific Sărbătorilor Pascale.

 

Modul de vopsire se poate urmări video pe canalul YouTube al Jamilei

4 comentarii la “Ouă sidefate pentru Paști”

  1. De doi ani folosesc avea vopsea, dar ale mele nu ies asa deschise la culoare. Frumoase!

  2. @Laura-aceasta este vopsea sidef, nu se fierbe, probabil de aceea ouăle sunt mai deschise la culoare.

  3. Stiu ca nu se fierbe. Mi-am luat ouă cu coaja albă de data asta.

  4. @Laura-să le speli bine. Succes!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.