ghiocel07 on 21 April 2016 - 817 views

Ingrediente: 4 cepe albe potrivite, carne slabă de porc, amidon, 2 mâini de măsline verzi, jumătate de pahar de vin alb, 2 frunze de dafin, un pahar roșii tocate, sare, piper, puțin cimbru, ulei

Mod de preparare: Se călește în ulei ceapă tocată.

Când ceapa devine translucidă se adaugă carnea de tăiată cubulețe și dată prin amidon.

Se lasă până se rumenește puțin după care se pune un pahar cu apă și se condimentează cu sare și piper. Se fierbe carnea sub capac 15-20 min.

Se adaugă vinul și măslinele (dacă sunt prea sărate se lasă peste noapte în apă rece) și se mai lasă la fiert câteva minute.

Se pun roșiile tocate, frunzele de dafin și cimbrul, se amestecă și se mai lasă câteva minute pe foc.

Mâncarea se servește simplă, cu garnitură de cartofi, paste.

Este o mâncare pe care o făcea bunica din zona Brăilei și pe urmă preluată și de mama, dar cu măsline negre.

 

 

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.