ghiocel07 on 6 April 2016 - 696 views

Ingrediente: cartofi rămași de la o garnitură de piure (sau un piure proaspăt făcut), ceapă verde/praz, 1 ou, făină/griș, mărar, sare, piper, boia

Mod de preparare: Piureul se amestecă cu ceapa/prazul tocate mărunt, cu oul, mărar tocat, griș sau făină astfel încât să se obțină o compoziție nici tare dar nici fluidă (asemănătoare cu cea de la găluște de griș). Se condimentează după gust. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și cu ajutorul a două lingurițe se pun grămăjoare de compoziție care se prăjesc  pe ambele părți. Se scot pe hârtie absorbantă.

Pârjoalele se servesc cu o bogată salată de primăvară (salată+ceapă verde+ridichi+roșii+ulei+zeamă de lămâie+sare+piper)

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.