ghiocel07 on 23 March 2016 - 5,032 views

Ingrediente aluat: 500 g faină, un plic drojdie uscată de la Dr Oetker (7 g), 1/4 linguriță sare, 55 g zahăr, 250 ml apă călduță (lapte), 80 ml ulei

Ingrediente topping: 50 ml apă, 1 linguriță făină, 1 lingură mac, 50 ml sirop (apă+zahăr)

Mod de preparare: Se pune în vasul de mixer făina, zahărul și drojdia și se amestecă ușor cu paleta. Se adaugă și sarea urmată de apă și ulei. Se mixează cu paleta pentru aluat până aluatul prinde formă și se lipește de paletă.

În lipsa mixerului se frământă aluatul într-un castron, ingredientele punându-se în această ordine. Cu mașina de pâine și mai simplu. Când aluatul este gata se acoperă cu folie alimentară (eu folosesc o cască de baie) și un prosop uscat.

Se lasă la căldură să dospească până-și dublează volumul.

Se împarte în 8 bucăți (în final am folosit 5 buc).

Fiecare se întinde într-o foaie dreptunghiulară

care se rulează strâns pe lung și se pune în tavă acoperită cu hârtie de copt.

Se lasă să crească cca 30 min după care se ung cu amestecul făcut din făină și apă. Dacă nu țineți post se pot unge cu gălbenuș de ou bătut spumă. Se presară mac deasupra.

Batoanele se coc la foc mediu cca 30 min până se rumenesc frumos deasupra. Între timp se face sirop din apă și zahăr cu care se ung batoanele fierbinți.

Se servesc cu o cană de lapte sau goale, sunt foarte pufoase și bune.

Rețeta este luată din Caietul cu rețete al Violetei. Mulțumesc Violeta, mi-ai fost de mare ajutor.

4 comentarii la “Batoanele copilăriei”

  1. Ti-au iesit absolut minunate, iar unse cu ou arata si mai frumos!

  2. @Violeta-s-au terminat urgent, și nu avem copii acasă 🙂

  3. Arata foarte bine. O voi incerca azi!

  4. @Laura C-sper să-ți placă. Dacă nu ți post înlocuiește apa cu lapte și unge-le cu gălbenuș bătut cu puțin lapte.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.