ghiocel07 on 13 March 2016 - 1,495 views

Ingrediente: 3-4 mere, 4 linguri de zahăr tos, 1 plic praf de budincă de vanilie, 3 linguri de zahăr, 400 ml lapte, 1 linguriță de unt, coajă rasă de lămâie sau Finesse, câteva pișcoturi, o cană de cafea solubilă îndulcită, frișcă pentru decor.

Mod de preparare: Se caramelizează merele curățate și tăiate bucățele, în 4 linguri de zahăr. Se lasă la foc mic până scade siropul și merele sunt caramelizate.

Cratița se ia de pe foc și se amestecă merele cu coaja rasă de lămâie sau Finess de lămâie.

Se prepară budinca de vanilie după indicațiile de pe pachet cu observația că se folosește numai 400 ml lapte. Când este gata se adaugă o linguriță de unt și se amestecă până se incorporează în budincă. Între timp se face cafeaua ness cu care se însiropează pișcoturile. Acum trecem la montarea desertului.

Într-un pahar sau cupă se așează un rând de mere caramelizate, o lingură de budincă, pișcoturi însiropate, budincă, mere, budincă (fiecare după imaginație).

Se decorează cu frișcă sau simplu cu puțin praf de ness.

Un desert simplu și aromat: dulce, acrișor și puțin amărui….Poftă bună!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.